Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de oameni protestează în Tel Aviv pentru un acord cu Hamas privind eliberarea ostaticilor - VIDEO

x
protest tel aviv israel

Mii de persoane au manifestat sâmbătă seara la Tel Aviv în favoarea unei soluţii negociate pentru eliberarea ostaticilor israelieni deţinuţi de gruparea militantă islamistă Hamas, informează dpa, citat de AGERPRES.

Au fost exprimate, de asemenea, critici puternice la adresa prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu şi solicitări pentru organizarea de alegeri.

Protestatarii purtau bannere şi pancarte pe care scria "Negociază acum, demisionează mai târziu".

 

Tatăl unuia dintre ostaticii israelieni a criticat faptul că supravieţuirea guvernului pare să fie mai importantă decât ostaticii. El a cerut guvernului să fie de acord cu o încetare a focului în schimbul eliberării ostaticilor.

Televiziunea israeliană Kan, citând un reprezentant al guvernului, a raportat că Israelul nu trimite deocamdată o echipă la negocierile la Cairo. Israelul va trimite o delegaţie în Egipt doar după ce Hamas răspunde la propunerea de acord, potrivit ştirii.

"Netanyahu încearcă din nou să torpileze singura şansă pe care o avem de a salva ostaticii", se arată într-o declaraţie a rudelor ostaticilor.

O ofensivă israeliană în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza ar fi o "condamnare la moarte" pentru ostatici, a subliniat fratele unui bărbat deţinut în Gaza.

Netanyahu nu poate rămâne prim-ministru "cu sângele a 132 de ostatici pe mâini".

Liderul opoziţiei, Yair Lapid, a spus că guvernul ar trebui să trimită o echipă de negocieri la Cairo chiar în noaptea aceea "şi să îi spună să nu se întoarcă fără un acord".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.